Correct gebruik van eyeliner

Eyeliner of eyeliner is een permanente cosmetica die voornamelijk wordt gebruikt om het oog te definiƫren. Het wordt aangebracht rond de natuurlijke lijnen van het oog in een poging om een verscheidenheid aan visuele effecten te produceren. Door een dun lijntje eyeliner aan te brengen op het bovenste en onderste ooglid, kan men zijn of haar uiterlijk drastisch veranderen.

eyeliner

De meest gebruikte methode voor het aanbrengen van eyeliner is via een dunne, donkere liner. Een andere methode is om de eyeliner aan te brengen met een kleine hoeveelheid alcohol, die binnen een paar seconden in de huid verdampt en een wat rokerig effect geeft. Een recentere techniek maakt gebruik van een speciale eyeliner van geactiveerde houtskool, die met een gepatenteerd kleefmiddel aan eyelinerpotloden wordt gehecht.

Na het aanbrengen van de eyeliner op het ooglid en erop lettend dat deze niet te zwaar op het ooglid "kwast", moet een beetje blush worden aangebracht in de buitenste ooghoeken. Vervolgens wordt spaarzaam een beetje oogschaduw aangebracht om de vorm van de ogen verder aan te geven. Vervolgens wordt een zeer los poeder op de oogleden aangebracht, samen met een kleine hoeveelheid oogschaduw. Dit hele proces moet worden herhaald totdat de gewenste kleur is bereikt.

Get in touch